Soorten eetbaar papier

Ouwel


Kenmerken:

  • blijft soepel
  • 'hostiepapier' zoals gekend van in de snoepwinkel
  • wij werken enkel met extra dikke ouwel (betere kwaliteit, laat minder kleur van de ondergrond door, steviger)
  • minder geschikt voor grote/donkere vlakken (foto's ed) omdat er dan blaasjes kunnen ontstaan door de hoge hoeveelheid inkt

Hoe gebruiken:

  • bij gebruik op fondant of marsepein: opkleven met een heel dunne laag eetbare lijm of zeer dun uitgestreken icing
  • bij gebruik op slagroom, en andere 'natte' crèmes: de slagroom/crème bestrooien met poedersuiker, daarop de print leggen - zo kort mogelijk voor gebruik, bij lang contact kan er vocht in de ouwel trekken en dat kan een invloed hebben op de kleuren.

Hoe bewaren:

  • droog
  • donker
  • op kamertemperatuur
  • zeker niet in de koelkast
  • ideaal is om de print te bewaren in de verpakking waarin je ze van ons ontvangt

     

Frosty sheet


Kenmerken:

  • blijft soepel
  • haarscherpe afdruk met heldere kleuren

Hoe gebruiken:

  • bij gebruik op fondant of marsepein: opkleven met eetbare lijm of dun uitgestreken icing
  • bij gebruik op slagroom, en andere 'natte' crèmes: de slagroom/crème bestrooien met poedersuiker, daarop de print leggen - bij voorkeur kort voor gebruik, bij lang contact kan er vocht in de sheet trekken en dat kan een invloed hebben op de kleuren. Je kan ook de onderzijde licht instrijken met een vette/kleverige massa zoals chocolade, cacaoboter, honing, coating etc, om vochtopname te voorkomen

Hoe bewaren:

  • droog
  • donker
  • op kamertemperatuur
  • zeker niet in de koelkast
  • ideaal is om de print te bewaren in de verpakking waarin je ze van ons ontvangt

 

Icing sheet

Kenmerken:

  • hardt uit bij langere blootstelling aan de lucht, geschikt om schildjes of rechtstaande decoraties mee te maken
  • scherpe afdruk maar minder geschikt voor (grote vlakken van) donkere kleuren

Hoe gebruiken:

  • bij gebruik op fondant of marsepein: opkleven met een heel dunne laag eetbare lijm of zeer dun uitgestreken icing
  • niet geschikt om te gebruiken op slagroom

Hoe bewaren:

  • droog
  • donker
  • op kamertemperatuur
  • zeker niet in de koelkast
  • ideaal is om de print te bewaren in de verpakking waarin je ze van ons ontvangt

 

Transfer sheet

Kenmerken:

  • transfer sheet om afdrukken te maken op chocolade
  • haarscherpe afdruk met heldere kleuren
  • print in spiegelbeeld om de afbeelding juist op de chocolade te krijgen

Hoe gebruiken:

  • Klik hier voor een filmpje dat uitlegt hoe je chocolade transfer sheets gebruikt

Hoe bewaren:

  • droog
  • donker
  • op kamertemperatuur
  • zeker niet in de koelkast
  • ideaal is om de print te bewaren in de verpakking waarin je ze van ons ontvangt
  • let erop om zo weinig mogelijk de geprinte zijde van de sheet aan te raken